Kesesuaian Sport Rim & Tyre

More
9 years 2 months ago #9286 by arcmal

miss jaja wrote: sy pakai rim 17"
tayar 215/45/r17

sangkut tyme ramai2 naik...

kesimpulan::kasik adjustable..... =]

*sanggup ke x sanggup ke tp tu la akibat nk sgt pakai 17'*

hehehe.....


kalo pakai 17 kene pandai pilih taya......adjustable.....wow......bagi aku tak perlu......spring sport pon dh cukup selesa......kalo salah pilih rim n taya......mmg lerr sangkut.......my setup rim 17 7.5 JJ 3.8 offset......taya 205/45/17........sekian TQ.......hkahakhakhakhakahkaha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9329 by epit

arcmal wrote:

miss jaja wrote: sy pakai rim 17"
tayar 215/45/r17

sangkut tyme ramai2 naik...

kesimpulan::kasik adjustable..... =]

*sanggup ke x sanggup ke tp tu la akibat nk sgt pakai 17'*

hehehe.....


kalo pakai 17 kene pandai pilih taya......adjustable.....wow......bagi aku tak perlu......spring sport pon dh cukup selesa......kalo salah pilih rim n taya......mmg lerr sangkut.......my setup rim 17 7.5 JJ 3.8 offset......taya 205/45/17........sekian TQ.......hkahakhakhakhakahkaha

Yess, kita geng, sama la kita nya mode rim dan tyre :) Hari2 muka ada senyum bila pakai 17" ni, sagat? x sagat pon :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9345 by SLeePiNG-PiSToN
Post lar gambar bro...

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9351 by jackall

SLeePiNG-PiSToN wrote: Post lar gambar bro...


ye laa...maCAM menarik nie.. miss jaja and arcmal... gambar satuu,,... nak wat reference.. tq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9356 by nAkAtA_88
hehehe.....
yg miss jaja tu pic rim ke pic die bro?????

garson.junior@gmail.com
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9373 by arfaie
The following user(s) said Thank You: jackall

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9391 by arcmal
gamba keta aku yg dh lowered tapi pakai rim standard 15 persona.....

taya depan


taya belakang


depan blakang...


nih lepas aku tuka rim 17....




Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9394 by jackall
menarik gak blog kau nie... hahha.. rajin rajin la post kan jugak kat mana mana yang sessuai kat sini utk dijadikan panduan umum,.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9435 by despajero
hehehe....terleka dan terlekat sebentar aku menjamu mata ku kat blog ko ni bro....

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9442 by jackall
ermm.. macam best jer lowered kan kete nie hehe...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9452 by despajero
aduhai nyer dato jackall...ape kata ko try dulu...pastu aku leh tgk...hehehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #9455 by SLeePiNG-PiSToN
best lar blog bro arfaei tu...byk DIY yg boleh refer...

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.273 seconds