Change brake to double layer

More
9 years 9 months ago #6125 by khibrahi
Hi. Ade sape2 tau mana boleh dapat double layer brake servo and workshop yang boleh pasang kat PE kat sekitar lembah klang.
Dah tanya kat workshop yang saya base gi, tapi semua cakap boleh buat, kena tengok tapak and clearence dulu. Tapi semua tak pernah buat lagi untuk PE sebab kereta baru lagi.
Takut nak bagi diorang buat sebab tak pernah buat lagi, walaupun dah base gi kat workshop nie.
So nak tanya bro2 ppeoc kalu ade sape2 dah berjaya tukar double layer brake kat lembah klang nie.
Nak buat nie. Dah sekali accident sebab brake kurang makan. Dah tukar pad ke ferodo tapi kurang gak. Dulu pakai kete ade ABS so jauh beza ye.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #6137 by Zack7673
untuk makluman tuan, brake booster double layer kalu tuan nak saya boleh cuba dptkan drpd kekwn halfcut saya.
selain tu, saya mencadangkan kpd tuan, upgrade skali rear drum brake system kpd disc, br terasa perbezaannya.
tuan blh cuba kete buruk saya kalu nk tau feel dia mcm mane...
*rear disc brake system juga ade saya sediakan kpd sesiapa yg berminat nk upgrade setelah kemalangan or hampir kemalangan or mmg nk pakai disc blkg mcm high line...
terima kasih...

Zack7673
Proton Persona 1.6 CPS
(Cam Profile System)
Race Rosak Repair

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #6138 by nAkAtA_88
bpe kos die tu??????
kalo msuk ABS ada wat tak?????

garson.junior@gmail.com
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago - 9 years 9 months ago #6140 by Zack7673

nAkAtA_88 wrote: bpe kos die tu??????
kalo msuk ABS ada wat tak?????

bagi cost utk double layer booster pump dlm rm150~180...
kalu nk psg abs, harness semua kene tkr hampir 1 kereta,
kerana;
1. knuckle depan kene tambah sensor,
2. driveshaft dpn kene tambah sensor detector,
3. disc blkg, dan sensors2 n detectornya,
4. ABS pump kene tambah, piping dll.,
5. wiring ke abs pump drpd kesemua sensors ke 4~4 tayar, drpd brake padel switch, ke ECU, ke instrument meter cluster, ke TCU bg yg auto transmission.
so costing tu blh dijangkakan more then 1k...

*penerangan diatas adalah berdasarkan pengalaman hamba yg migrate drpd campro biase 2007 ke campro CPS 2007(engine, gearbox, dashboard, harness, wiring, etc.)
**sekiranya ada kesilapan, tu mmg hamba tidak ketahui, wallahhuaklam...

Zack7673
Proton Persona 1.6 CPS
(Cam Profile System)
Race Rosak Repair
Last edit: 9 years 9 months ago by Zack7673.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #6141 by nAkAtA_88
break blakang sye skang pkai drum.......
so kalo psang disc break blakang siap psang sume bpe kos die yerk????
kalo murah2 bleh la psang.....
sbb sume tmpat sye tnye hrge die tak berptutan.....
hehehe......

garson.junior@gmail.com
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #6142 by Zack7673

nAkAtA_88 wrote: break blakang sye skang pkai drum.......
so kalo psang disc break blakang siap psang sume bpe kos die yerk????
kalo murah2 bleh la psang.....
sbb sume tmpat sye tnye hrge die tak berptutan.....
hehehe......


Sila rujuk thread hamba ini...
www.ppeoc.my/forum/want-to-sell/5452-wts...tem-for-persona.html

*Harga semua ade dinyatakan...
sofar tu yg paling ber'patotan' yg blh di offer...
Tq...

Zack7673
Proton Persona 1.6 CPS
(Cam Profile System)
Race Rosak Repair

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 8 months ago #6748 by khibrahi
Bro blum ade bajet lagi untuk tukar disk belakang. Nanti dah ade, aku roger k.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 8 months ago #6760 by Zack7673
baek tuan...yg pasti, tuan kene sentiasa monitor fb hamba or kt threat rear disc, sebb skrg ni, stok sudah tiada...kt yard proton pn dh lansai hamba clearkan semua...ahahahak...

Zack7673
Proton Persona 1.6 CPS
(Cam Profile System)
Race Rosak Repair

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.491 seconds