Convert rear drum brake to disc brake

More
10 years 3 months ago #2018 by eddy

deen wrote: so cost total dalam 700, aku nak tanya same seperti soalan tadi...arm yang baru takde ke? memang halfcut ke?


aku buat abis dlm 4rts je..
pki eterna jgk.
arm pki yg asl kete..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2022 by deen

eddy wrote:

deen wrote: so cost total dalam 700, aku nak tanya same seperti soalan tadi...arm yang baru takde ke? memang halfcut ke?


aku buat abis dlm 4rts je..
pki eterna jgk.
arm pki yg asl kete..


uiks 4rats? mane buat tu?

Whiskey Tango Whiskey Eight Zero Four Seven

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2023 by eddy

deen wrote:

eddy wrote:

deen wrote: so cost total dalam 700, aku nak tanya same seperti soalan tadi...arm yang baru takde ke? memang halfcut ke?


aku buat abis dlm 4rts je..
pki eterna jgk.
arm pki yg asl kete..


uiks 4rats? mane buat tu?


brg beli sendiri, psg kt tmpt keje.. siap. hehhe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2031 by fakri

eddy wrote: aku buat abis dlm 4rts je..
pki eterna jgk.
arm pki yg asl kete..

eddy wrote: brg beli sendiri, psg kt tmpt keje.. siap. hehhe


woh hebat! barang carik sendiri pasang kt tempat keje tu sape yg pasang? aku dah search tp x jumpa yg lg murah dari rm700 mudah.com.my tu

deen wrote: so cost total dalam 700, aku nak tanya same seperti soalan tadi...arm yang baru takde ke? memang halfcut ke?


arm x payah tuka, bole sumbat trus. tgk gamba bawah. henset aku mati plak sebelum sempat sumbat disc.




PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2039 by arfaie
fakri, ko pun pki eterna gak ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2042 by fakri

arfaie wrote: fakri, ko pun pki eterna gak ke?


yup! pakai eterna jugak.. tunggu lah aku siap spray brake caliper tu dulu baru aku amek gamba rupa die camana.

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2044 by eddy

fakri wrote:

arfaie wrote: fakri, ko pun pki eterna gak ke?


yup! pakai eterna jugak.. tunggu lah aku siap spray brake caliper tu dulu baru aku amek gamba rupa die camana.

jom pakat2 pki rear disc eterna..
heheheh

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2047 by arfaie
brake pump tak yah tukar ek? ada risiko brake lock tak bila hard braking?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2054 by eddy

arfaie wrote: brake pump tak yah tukar ek? ada risiko brake lock tak bila hard braking?


xpyh.. tp klu nk power lg tukarlh.. hehehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2055 by eddy

fakri wrote:

eddy wrote: aku buat abis dlm 4rts je..
pki eterna jgk.
arm pki yg asl kete..

eddy wrote: brg beli sendiri, psg kt tmpt keje.. siap. hehhe


woh hebat! barang carik sendiri pasang kt tempat keje tu sape yg pasang? aku dah search tp x jumpa yg lg murah dari rm700 mudah.com.my tu

deen wrote: so cost total dalam 700, aku nak tanya same seperti soalan tadi...arm yang baru takde ke? memang halfcut ke?


arm x payah tuka, bole sumbat trus. tgk gamba bawah. henset aku mati plak sebelum sempat sumbat disc.





brg aku beli 270 je.. upah psg 100. membe aku yg psg'n

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2057 by lan4280
pcd eterna sama dgn pesona aku rase la....

master pump kasi tukar masuk yg double layer kalu nak bestttttttt.........

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2059 by eddy

lan4280 wrote: pcd eterna sama dgn pesona aku rase la....

master pump kasi tukar masuk yg double layer kalu nak bestttttttt.........


yup, pcd same

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.296 seconds