Convert rear drum brake to disc brake

More
10 years 3 months ago #2061 by arfaie
nnt nk g survey hafcut dulu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2077 by Abong
Salam,

Klu dh 2ko disc brake xde ape2 effect ker?
Mber kpd mber aku pye mber die pkai disc brake selalu sgt disc die lekat @ jem
Aku cm cuak la pulak nk 2ko nie :(

Ape pendapat korg?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2087 by zactera

Abong wrote: Salam,

Klu dh 2ko disc brake xde ape2 effect ker?
Mber kpd mber aku pye mber die pkai disc brake selalu sgt disc die lekat @ jem
Aku cm cuak la pulak nk 2ko nie :(

Ape pendapat korg?


UIHHH bahaya gak tue.... :S kn xpsl2 duk parking tengah jln time jem...

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #2089 by fakri

Abong wrote: Salam,

Klu dh 2ko disc brake xde ape2 effect ker?
Mber kpd mber aku pye mber die pkai disc brake selalu sgt disc die lekat @ jem
Aku cm cuak la pulak nk 2ko nie :(

Ape pendapat korg?


Abong, maknanya H-Line tu tak bagus la ye? huhu..

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2104 by arfaie

fakri wrote:

Abong wrote: Salam,

Klu dh 2ko disc brake xde ape2 effect ker?
Mber kpd mber aku pye mber die pkai disc brake selalu sgt disc die lekat @ jem
Aku cm cuak la pulak nk 2ko nie :(

Ape pendapat korg?


Abong, maknanya H-Line tu tak bagus la ye? huhu..


h-line xpe...sbb ada ABS,EBD..brake takkan lock up

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2116 by fakri

arfaie wrote:
h-line xpe...sbb ada ABS,EBD..brake takkan lock up


:( mumumu.. :pinch: x mampu ku mendapatkan ABS dan EBD :dry: awat le proton ni x buat persona H-Line manual.. mumumu .. :unsure:

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2128 by arfaie
jgn sedih... :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2141 by Abong
2la... Klu h-line ade manual kmpom rmai agkt h-line pye

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2147 by little_nicky
uiiiii............seronok tgk korg dah upgrade discbrake belakang..............bila la aku bole berdiscbrake belakang nieh..........

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2164 by horizon_elegance
kalau maintain brek asal tapi tukar master pump besar/double brek memang cun...sbb pakcik aku buar kat wira..cuma tkr pump jer..ABS pun kalah ler...

........ni OFF TOPIC jap....walaupun kereta proton ade B line/M line/H line...dari segi aspek keselamatan semua model b/m/h line kena pasang brek ABS..Air bag..dan semua ciri2 keselamatan. ini sebab semua orang tak mampu beli H line model tapi Nyawa dan keselamatan kita amat penting tak kira beli b/m/h line model. So ciri2 keselamatan bagi semua kereta perlulah di wajibkan. bagi membezakan harga...EON boleh mengurangkan aksesori kereta seperti ICE/Skirting dsb...sbb ciri2 ni xpenting dan boleh kita pasang bile ader duit. just my 10cents...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2192 by skapy81
kalau pakai disc brake belakang yang plug n play punya kos tinggi tak ..................

waja rm?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2194 by zactera

horizon_elegance wrote: kalau maintain brek asal tapi tukar master pump besar/double brek memang cun...sbb pakcik aku buar kat wira..cuma tkr pump jer..ABS pun kalah ler...

........ni OFF TOPIC jap....walaupun kereta proton ade B line/M line/H line...dari segi aspek keselamatan semua model b/m/h line kena pasang brek ABS..Air bag..dan semua ciri2 keselamatan. ini sebab semua orang tak mampu beli H line model tapi Nyawa dan keselamatan kita amat penting tak kira beli b/m/h line model. So ciri2 keselamatan bagi semua kereta perlulah di wajibkan. bagi membezakan harga...EON boleh mengurangkan aksesori kereta seperti ICE/Skirting dsb...sbb ciri2 ni xpenting dan boleh kita pasang bile ader duit. just my 10cents...


gua setuju :)

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.282 seconds