Convert rear drum brake to disc brake

More
10 years 2 months ago #2195 by fakri

Abong wrote: Salam,

Klu dh 2ko disc brake xde ape2 effect ker?
Mber kpd mber aku pye mber die pkai disc brake selalu sgt disc die lekat @ jem
Aku cm cuak la pulak nk 2ko nie :(

Ape pendapat korg?


aku tuka drum brake ke disc brake sekadar nak kasi responsive die bertambah. tp apepon yg penting disc brake depan. disc brake blakang ni pakai je brake pad biasa mcm Bosch, x perlu sumbat performance punya brake pad mcm Bendix atau yg lain2 tu. xde lah die lock time brek nanti. huhu

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


The following user(s) said Thank You: Abong

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2197 by arfaie
idea ko nmpk logik la fakri :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2494 by Abong
Aku dh nekad dh
Akn ku psg disc blakg jgk
Tp x tau lg ble hahaha...:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2507 by arfaie
cmtu aku pun nekad..tp bajet tarak.haha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago - 10 years 2 months ago #2747 by niccinixcol
brader2 sekalian aq ada discbrake belakang mo jual. . .
rear disc from eterna dan mmg boleh masuk kat persona. . .

price rm380. . kalau upah pasang biasanya rm250 shj berminat callmetextme : nicci 0172544634

Respect Racing Rules
Last edit: 10 years 2 months ago by niccinixcol.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4030 by super_skalo

niccinixcol wrote: brader2 sekalian aq ada discbrake belakang mo jual. . .
rear disc from eterna dan mmg boleh masuk kat persona. . .

price rm380. . kalau upah pasang biasanya rm250 shj berminat callmetextme : nicci 0172544634


disc eterna twin turbo ke model mana ni? apa kod dia ek

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4062 by 4g9xtuner
kalo dah tukar drum to disk...jgn lupa tukar servo brake yg power ckit

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4106 by ridz

4g9xtuner wrote: kalo dah tukar drum to disk...jgn lupa tukar servo brake yg power ckit


aku pun lum tukar...pakai servo asal...ok jer....skrag pakai twin pot depan pun tak de masalah...bila masuk twin pot depan tekan skit je dah grip...takut bila pakai servo double layer tekan brake terus lock je tayar tu, risau mase jln basah je la...kalau jln kering ok...boleh wikang oooo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4114 by 4g9xtuner

ridz wrote:

4g9xtuner wrote: kalo dah tukar drum to disk...jgn lupa tukar servo brake yg power ckit


aku pun lum tukar...pakai servo asal...ok jer....skrag pakai twin pot depan pun tak de masalah...bila masuk twin pot depan tekan skit je dah grip...takut bila pakai servo double layer tekan brake terus lock je tayar tu, risau mase jln basah je la...kalau jln kering ok...boleh wikang oooo


kalo twin pot macam abam memang x payah pakai servo pn ok...kalo pakai std kilang disk brake kena masuk srvo brake...aku ingat nak masuk gak

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4137 by arfaie
persona standard single port ke? kalau mcm tu, upgrade brake depan jd twin port, blkg biar je drum..agak2 cukup?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4142 by fakri

4g9xtuner wrote: kalo dah tukar drum to disk...jgn lupa tukar servo brake yg power ckit


bole bro rekemen mana2 brand brake servo yg ok? 2 bulan lepas saya replace rear drum brake dgn eterna disc brake. ada kene tambah apa2 lg ke?

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4154 by 4g9xtuner

fakri wrote:

4g9xtuner wrote: kalo dah tukar drum to disk...jgn lupa tukar servo brake yg power ckit


bole bro rekemen mana2 brand brake servo yg ok? 2 bulan lepas saya replace rear drum brake dgn eterna disc brake. ada kene tambah apa2 lg ke?


kalo pomen rekomended dari servo brake stat dari evo1 hingga evo 7...pnp sahaja tanpa perlu ketok bodi

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.474 seconds