Convert rear drum brake to disc brake

More
9 years 8 months ago #7170 by are-mad
aku nye persona h-line, kalu aku tukar ke servo double layer ni menjejaskan sistem ABS/EBD kete aku x, ??? :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 8 months ago #7174 by horizon_elegance
ABS n EBD dah cukup bagus.......nape bro xpuas hati ker ABS PE H line?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 8 months ago #7192 by are-mad
ABS kat PE aku tu ok je cume mase nak membrek tu kene tekan kuat2 lg2 time emegncy. jadi aku kurang yakin la,,so klu aku tukar servo die ni menjejaskan sistem ABS aku x ? , kereta yg ade sistem ABS dgn yg xde, lain ke servo die?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 8 months ago #7259 by horizon_elegance
Bro better stay with standard ABS+EBD kalau tukar servo maybe ader effect sebab ABS brake ader wiring+ECU connection. Better refer with SC pomen.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 8 months ago #7262 by azeotrope

are-mad wrote: ABS kat PE aku tu ok je cume mase nak membrek tu kene tekan kuat2 lg2 time emegncy. jadi aku kurang yakin la,,so klu aku tukar servo die ni menjejaskan sistem ABS aku x ? , kereta yg ade sistem ABS dgn yg xde, lain ke servo die?


tukar brake pad je...
brake pad PE lembut sgt....

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #10109 by zulkefli
ari tu aku ada g kedai half cut(semambu).aku usha2 brake disc eterna ..dia bg harga RM450:woohoo: ..murah ke mahal..:S ,sape yg dah pasang area kuantan?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #10203 by arfaie
rega standard tu, tp kalau siap upah pasang kira murah arr sgt2..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #10212 by zulkefli
B) bru2 ni ada sorang mmr aku pasang brake disc evo 3kt perseona dia..dia pasang sekali arm plak tu...lg best(lg best wo oh oh lg best :woohoo: ) PNP je katanya..ni mbuatkan aku kompius nk ambik disc brake ETERNA ke EVO 3..kompius la plak...:lol: :sick:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #10233 by arfaie
arm mmg sama sbb evo3 pun guna multilink gak

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #12248 by super_skalo

zulkefli wrote: B) bru2 ni ada sorang mmr aku pasang brake disc evo 3kt perseona dia..dia pasang sekali arm plak tu...lg best(lg best wo oh oh lg best :woohoo: ) PNP je katanya..ni mbuatkan aku kompius nk ambik disc brake ETERNA ke EVO 3..kompius la plak...:lol: :sick:


disc depan ke blkg bro? kan nnti disc belakang lg besar dr dpn...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #12271 by zulkefli
brake disc belakang.. dlm facebook nama dia "jaki jipang".disc depan utk persona skang rasanya dah cukup power..cuma kena tambahkan brake disc belakang (m & b line) utk meningkatkan keselamatan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #13921 by super_skalo
xde ke pic lengkap nak convert disk blkg ni...xkira la guna evo ke eterna...yg penting blh tgk step2 tu...blh la diy sendiri

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.265 seconds