TANABE Sustec Adjustable (Hi~Low Kit)

More
6 years 9 months ago - 6 years 9 months ago #18335 by fahmi77ak
TANABE Sustec Adjustable (Hi~Low kit)





!--} Production under TANABE Japan.
!--} Assemble in Taiwan
!--} 1 Year Warranty (1-1 Exchange) ~ Rosak tukar baru ~
!--} Hi-Low kit
!--} Spring rate: Front (6k), Rear (4k) ~ Best, tak bumping bila naik ramai B) ~
!--} PPEOC Member's Price: RM890.00 (w/out installation) :woohoo: ~ Installation add on RM80 je ~
!--} Normal Price: RM929.00 (w/out installation) :woohoo: ~ Installation add on RM80 je ~
!--} Market price: RM1k++ :S
!--} For Comfort & Best handling
!--} Cheaper & Affordable price :P


*!* Noted : Good news to all PPEOCians Club Member. You will get the best price from me! Please do not hesitate to drop a call should you need any further information. (^_~) :whistle:

JustStopBuy ~ 0196773763 (Fahmi)


~ Your Satisfaction is Our Priority ~
Attachments:
Last edit: 6 years 9 months ago by fahmi77ak.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #24042 by AzlanTheKibod
bro.. hi low soft hard ade x?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #24043 by shahrulWWP

AzlanTheKibod wrote: bro.. hi low soft hard ade x?


jenama yg lg murah ada tak bro?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #24044 by shahrulWWP

AzlanTheKibod wrote: bro.. hi low soft hard ade x?


bro, bape kos nak buat tayar terkuar mcm dalam gambar?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #24045 by AzlanTheKibod
cost xbyk sgt.. trade in sport rim standard tambah rm600 (utk rim je..) kire mahal gk la..sbb klu kt klang leh dpt lg murah kot.. spec rim 15x8.25jj (front & rear). skunk ni gune tayar 195/60. naik ramai dan jalan beralun sure sangget.. Tu nk try pakai adjustable tu.. maybe kne hella ckit kot.. main kt chamber ker or fender roll ckit..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #24088 by shahrulWWP

AzlanTheKibod wrote: cost xbyk sgt.. trade in sport rim standard tambah rm600 (utk rim je..) kire mahal gk la..sbb klu kt klang leh dpt lg murah kot.. spec rim 15x8.25jj (front & rear). skunk ni gune tayar 195/60. naik ramai dan jalan beralun sure sangget.. Tu nk try pakai adjustable tu.. maybe kne hella ckit kot.. main kt chamber ker or fender roll ckit..


thanks bro atas info tu. skrg ni aku guna rim 17, 205/45/17. agak2 leh tak buat tayar terkuar camtu and bape kos?kalau reasonable ingat nak buat cam kete bro,cun giler!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #24095 by AzlanTheKibod

shahrulWWP wrote:
thanks bro atas info tu. skrg ni aku guna rim 17, 205/45/17. agak2 leh tak buat tayar terkuar camtu and bape kos?kalau reasonable ingat nak buat cam kete bro,cun giler!



1) First kene tgk spec rim gk.. klu nk original mmg sbb rim yang terkeluar.. kne cari rim yang berJJ besar mcm 8JJ ke atas. Dlu mmg susah nk cari skunk ni cari je kt kedai2 sport rim mmg belambak..

2) Nk wat tayar nmpk terkeluar leh tambah spacer.. yg ni kos murah.. tp tgk dr belakang xcun la..sbb tyr xkembang.

If nk pkai 17 gk.. tp still rim 8jj keatas xpyh tukar tayar.. sbb tyr tu akan stretch.. sangkut kt fender or x mmg xbrani komen la.. sbb rmai yg gune 8jj keats 17inch gune tyr 40 or 45 stretch kaw2.. adjustable xtinggal n klu sangkut gk.. kne roll fender.. if sangkut gk.. kne adjust chamber jd -ve..

harap membantu bro..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 7 months ago #24097 by shahrulWWP

AzlanTheKibod wrote:

shahrulWWP wrote:
thanks bro atas info tu. skrg ni aku guna rim 17, 205/45/17. agak2 leh tak buat tayar terkuar camtu and bape kos?kalau reasonable ingat nak buat cam kete bro,cun giler!



1) First kene tgk spec rim gk.. klu nk original mmg sbb rim yang terkeluar.. kne cari rim yang berJJ besar mcm 8JJ ke atas. Dlu mmg susah nk cari skunk ni cari je kt kedai2 sport rim mmg belambak..

2) Nk wat tayar nmpk terkeluar leh tambah spacer.. yg ni kos murah.. tp tgk dr belakang xcun la..sbb tyr xkembang.

If nk pkai 17 gk.. tp still rim 8jj keatas xpyh tukar tayar.. sbb tyr tu akan stretch.. sangkut kt fender or x mmg xbrani komen la.. sbb rmai yg gune 8jj keats 17inch gune tyr 40 or 45 stretch kaw2.. adjustable xtinggal n klu sangkut gk.. kne roll fender.. if sangkut gk.. kne adjust chamber jd -ve..

harap membantu bro..


thanks bro atas info yg amat berguna. betul gak tu, kalau just tambah spacer mmg tak cun le sbb tayar setakat 205 aje. reason nak buat camtu adalah sbb bila kete tayar terkuar ni nampak cam kete old skool sket, baru mantap!

maknanya kalau tak tukar tayar mmg kemungkinan besar akan sangkut ke kan?mgkin terpaksa lupakan dlu hasrat nak buat tayar terkuar sbb nampaknya banyak kos gak tu ( tayar baru + rim baru + adjustable + chamber)

klau just nak tukar adjustable ada tak kos dlm RM 700 - RM 800 siap pasang?klau leh high low

thanks sekali lagi bro atas info menarik di atas! :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 7 months ago #24105 by AzlanTheKibod

shahrulWWP wrote:
thanks bro atas info yg amat berguna. betul gak tu, kalau just tambah spacer mmg tak cun le sbb tayar setakat 205 aje. reason nak buat camtu adalah sbb bila kete tayar terkuar ni nampak cam kete old skool sket, baru mantap!

maknanya kalau tak tukar tayar mmg kemungkinan besar akan sangkut ke kan?mgkin terpaksa lupakan dlu hasrat nak buat tayar terkuar sbb nampaknya banyak kos gak tu ( tayar baru + rim baru + adjustable + chamber)

klau just nak tukar adjustable ada tak kos dlm RM 700 - RM 800 siap pasang?klau leh high low

thanks sekali lagi bro atas info menarik di atas! :)


leh je klu xnk tukar tayar..tp sagat tu sbb fender dlm tu kne tayar..maybe time jalan beralun.. klu btol2 nk pakai adjustable beli terus yg mahal.. ni antara komen2 otai2 DX.. mcm cusco dan tein.. mmg puas hati..

So far ak inject absober je.. jalan beralun mmg xsagat lg da.. heee cume klu keadaan kete senget naik tebing je akan sagat.. so nnti2 baru nk try roll fender..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.351 seconds