body kit R3 or tmbh skirting

More
7 years 9 months ago #13165 by arfaie
Replied by arfaie on topic body kit R3 or tmbh skirting
PU ngn FRP xper, jgn fiber sudah..sekali xsiden, berkecai :lol:

rivet ni b/kit fiber je..PU guna double sided tape, tak payah drill body keta..nnt bila nk tukar b/kit senang skit

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #13176 by sYaharIn

arfaie wrote: PU ngn FRP xper, jgn fiber sudah..sekali xsiden, berkecai :lol:

rivet ni b/kit fiber je..PU guna double sided tape, tak payah drill body keta..nnt bila nk tukar b/kit senang skit


guna double side tape tahan ke?
smlm aku bg kwn aku psang skrit PE skali balik aku tgk ada rivet nak nagis aku tgk dah kena tebuk :huh , tp nak bt mcm mane dah buat nak antr cat je lg...redha jela

-PE1062-
-Cheras-

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #13177 by sYaharIn

fizee05 wrote: klu mau beli skirting yg bagus beli brand airmaster... tp kene tgk yg ori sbb imitation byk skg nie... x pn beli dr SC.. tp mhl sket la kot.. sll yg cat tkopek nie sllnya fiber...


tokei kedai cat ckp PU metarial plastik dia ssh nak pgg cat, katanya klu hantar car wash jenis pakai water jet tu slp2 blh terkopek, klu FRP atau fiber biasa meterial fiber glass so dia pgg cat kuat jd cat blh tahan lasak skt,

-PE1062-
-Cheras-

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #13182 by fizee05
biar betul... yg aku tahu la... klu fiber punya, cat mmg lawa, nmpk glossy... tp x thn.... kemungkinan retak seribu tu ada.... tgk harga sudah.... fiber murah lagi la..... cover set moto pn pki plastik je bro... ok je...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #13257 by arfaie
Replied by arfaie on topic body kit R3 or tmbh skirting

sYaharIn wrote:

arfaie wrote: PU ngn FRP xper, jgn fiber sudah..sekali xsiden, berkecai :lol:

rivet ni b/kit fiber je..PU guna double sided tape, tak payah drill body keta..nnt bila nk tukar b/kit senang skit


guna double side tape tahan ke?
smlm aku bg kwn aku psang skrit PE skali balik aku tgk ada rivet nak nagis aku tgk dah kena tebuk :huh , tp nak bt mcm mane dah buat nak antr cat je lg...redha jela


bodykit aku airmaster, mmg guna doublesided 3m je..pastu skru kt hujung bodykit, kukuh je..dah banyak kali sangkut dah tu, xpernah tercabut atau jatuh

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #13272 by sYaharIn

fizee05 wrote: biar betul... yg aku tahu la... klu fiber punya, cat mmg lawa, nmpk glossy... tp x thn.... kemungkinan retak seribu tu ada.... tgk harga sudah.... fiber murah lagi la..... cover set moto pn pki plastik je bro... ok je...


tu dia cita pengalaman dia la....dr segi kekuakan cat tu melekat, fiber mmg cat blh pgg kuat, tp x tahan sng pch,
ape2 pun aku rasa PU ttp ok, mggu dpn aku nak hantr cat skriting aku

-PE1062-
-Cheras-

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #13305 by loki_J
Replied by loki_J on topic body kit R3 or tmbh skirting

sYaharIn wrote:

fizee05 wrote: biar betul... yg aku tahu la... klu fiber punya, cat mmg lawa, nmpk glossy... tp x thn.... kemungkinan retak seribu tu ada.... tgk harga sudah.... fiber murah lagi la..... cover set moto pn pki plastik je bro... ok je...


tu dia cita pengalaman dia la....dr segi kekuakan cat tu melekat, fiber mmg cat blh pgg kuat, tp x tahan sng pch,
ape2 pun aku rasa PU ttp ok, mggu dpn aku nak hantr cat skriting aku


xsilap aku..PE H or M line dia nye spoiler ori fiber kan???

akunye langgar tiang skit jek retak seribu...lopong2 kt tgh2..secara cepat terus pakai PU r3 nye spoiler..ngeh3x

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #13358 by arfaie
Replied by arfaie on topic body kit R3 or tmbh skirting
aah...y ori spoiler tu fiber

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #16138 by VortexElegance99
ble aku psg bodykit neo r3 tu nanti...hilang le elegance nyer :(

tp bodykit neo r3 mantap le psg kt persona..hehe :)

PE1336 Neo Elegance

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #16145 by arfaie
Replied by arfaie on topic body kit R3 or tmbh skirting
itu la sebab naper aku guna skirt tepi ngn belakang, spoiler R3 tapi depan je bumper elegance..sbb nak maintain ke"elegance"nan dia :lol:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17819 by mn.afie

arfaie wrote: tp pendapat aku..base line ni kalau masuk rim17, lowed kan keta..nice woo :woohoo: xyah bodikit dh


mcm kete aku? :P actually mmg da nmpk cun..klu nk, aku bole post gambar..tp aku pn da start survey bodykit nih..tp risau sagat laks..ades

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17820 by VortexElegance99
upload la bro..nak nengok ni :)

PE1336 Neo Elegance

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.239 seconds