MASALAH BUNYI

More
5 years 9 months ago #24278 by nazrialwi
MASALAH BUNYI was created by nazrialwi
Assalamualaikum kawan2 semua...

Masalah ni da dekat sebulan berlaku..bunyi seperti orang Fogging nyamuk Aedes la masa bawa kereta..tapi masa tekan brek hilang kejap..lepas bunyi lagi..kadang2 je bunyi..g kat sc yg kecil dia kata mungkin masalah kompresor air cond, bila mekanik test drive xbunyi, pastu g sc kat sec 13 pj bgtahu masalah tu trus dia tukar kompresor air cond..da tukar masih bunyi lg..return balik kat sc td..mechanic tu test drive xbunyi plak..

Ada sapa2 kat sini x ada pengalaman PE mcm ni?

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 9 months ago #24279 by Nubis-T
Replied by Nubis-T on topic MASALAH BUNYI
Susah nak determine. Boleh u check dulu bunyi di bahagian mana?

nazrialwi wrote: Assalamualaikum kawan2 semua...

Masalah ni da dekat sebulan berlaku..bunyi seperti orang Fogging nyamuk Aedes la masa bawa kereta..tapi masa tekan brek hilang kejap..lepas bunyi lagi..kadang2 je bunyi..g kat sc yg kecil dia kata mungkin masalah kompresor air cond, bila mekanik test drive xbunyi, pastu g sc kat sec 13 pj bgtahu masalah tu trus dia tukar kompresor air cond..da tukar masih bunyi lg..return balik kat sc td..mechanic tu test drive xbunyi plak..

Ada sapa2 kat sini x ada pengalaman PE mcm ni?


='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 9 months ago #24283 by nazrialwi
Replied by nazrialwi on topic MASALAH BUNYI
bunyi mcm kat engine pon ada, nta la tp xsure...bila mechanic test drive xbunyi plak..dia kerap bila engine da mula panas and masa tengahari..nak jalan jauh pon tawakal je...

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 9 months ago #24284 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic MASALAH BUNYI
Cuba check Fan motor..Dulu pernah kena sekali bila jalan jauh dan laju lepas sampai destinasi ada bunyi pelik ni tapi bila aircond kick in je..Tapi lama2 x ada pulak..Rasanya aircond fan motor atau blade dia..

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 9 months ago #24296 by nazrialwi
Replied by nazrialwi on topic MASALAH BUNYI
tp klo air cond tutup ke buka ke sama je bunyi tetap ada, tak tahu pe sebabnya..by the way thanx la nnti aku cuba cek moto fan n blade....

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.206 seconds