Radio standard dan speaker tambahan

More
7 years 3 months ago #19630 by amierJLQ
:blush: assalamualaikum wbt

:unsure:
kawan2 semua saya nak tanya..sy nie dak baru...baru nak blaja pasal speaker

kalau pakai radio PE standard..leh ke masuk speaker compenent set baru watt besar n speaker blakang watt besar..??
boleh or tk?

kena pakai power amp kan... ??

tolong jawabkan ye kawan2..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #19635 by nAkAtA_88

amierJLQ wrote: :blush: assalamualaikum wbt

:unsure:
kawan2 semua saya nak tanya..sy nie dak baru...baru nak blaja pasal speaker

kalau pakai radio PE standard..leh ke masuk speaker compenent set baru watt besar n speaker blakang watt besar..??
boleh or tk?

kena pakai power amp kan... ??

tolong jawabkan ye kawan2..


Wassalam bro.....
Setau aku la kan.....
Kalo pkai speaker standard mmg tak bleh msuk power amp....
Kalo msuk jwbnye speaker tu akn pecah....
Sbb watt kat speaker standard sgat kcik....
Nie org kdai tu bg tau aku la kan....
Kalo slap ape aku ckap nie yg otai2 tlong coment...
hehehe.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #19643 by limiey
bole jer masok, xda maslah punya, sbb nak tuka speaker kan, bila pakai amp, kena maching la watt speaker ngn watt amp.
speaker standard masok amp? layan 3 lagu gerenti pocah heheheh :lol:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #19852 by en_asruL
klu dh tukar speaker Watt besar, wajip tambah Power Amp la nk bg sedap bunyi n radio pn xperlu buka pada volume yg tinggi. kalu nk betul2 gempak, ko pkai Amp 2channel tuk Woofer n 4channel tuk twetter+3way speaker tmbh pre-amp+voltage stabilizer. perghhh layannnn....

PE1234~nombor bertuahnyaaa...
The following user(s) said Thank You: adzmiration

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #20026 by horizon_elegance

amierJLQ wrote: :blush: assalamualaikum wbt

:unsure:
kawan2 semua saya nak tanya..sy nie dak baru...baru nak blaja pasal speaker

kalau pakai radio PE standard..leh ke masuk speaker compenent set baru watt besar n speaker blakang watt besar..??
boleh or tk?

kena pakai power amp kan... ??

tolong jawabkan ye kawan2..


Player asal + speaker component = Boleh tapi xnampak effectye sbb player asal watt kurang so bunyi akan jadi low, bagi sesiapa nak upgrade audio ada 2jenis basic setup:

2.1 channel setup
4 channel amp = 2 channel bridge untuk main woofer, balance 2 channel pakai untuk comp set kiri kanan depan, speaker belakang sambung player je.

4.1 channel setup
amp 2 channel(bridge) /mono block untuk main woofer, amp 4 channel untuk speaker depan belakang.

kalau nak advance lagi 2 channel digital amp untuk tweeter + 2/4 channel amp untuk main mid bass + 2ch/mono untuk main woofer.

*woofer bergantung kepada anda nak guna 2 biji atau 1 biji.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.303 seconds