BULP LED GANTI BULP STANDART LAMPU SENJA

More
7 years 3 months ago #19766 by cikrangka
aku nk kasi cntik sket PE aku..tp bila tukar bulp lampu senja aku dgn bulp LED jad masalah plak... :(
Lampu LED tu akan menyala 50% bila aku On suis kereta..tap aku blom On suis lampu lagi, camna plak Lampu LED tu bleh Menyala..itu yg aku pelik,dan lagi pelik lampu oren kt panel akon pon turut nyala sama.. bila aku On suis lampu LED tu akan Terang Sepenuhnya seperti biasa, itu normal la... :pinch:

yang masalahnya, napa LED tu nyala bila aku On ja suis keta,sepatutnya bila On suis lampu baru la dia nyala.. :unsure: :unsure:

ada siapa2 yang penah mengalami masalah yg sama camni? dan cmna nk setelkan ni.. :unsure: :(

P/S: 1. Bulp LED tu aku dh test 3 pasang dh jenis lain2, tap hasilnya sama saja :(
2. Dah isukan pd proton edar,dan diorang ckp bila masuk bulp standart OK jad diaorang xda problem... :pinch:

xkan aku nk pakai bulp standart tu ja kot.. xcute la.. :silly:

tolong2x... ;) ;)

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #19816 by arfaie
isu ni normal utk PE bro..means ko tak leh guna LED punya lampu..tp kalau nk effect kaler putih atau warna laen jugak..aku suggest ko guna bulb yang berwarna tu, tp bukan LED

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #19856 by cikrangka
dah lama aku cari jawapan ni...
komform2 PE xblk guna LED ni..itu ja yg aku tunggu2 nak tau.. aku dh paham.. B)

thank very mas br0...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #19866 by arfaie
ada beberapa sebab..

1. sebab guna LED utk lampu kecil/lampu senja
2. sebab guna LED utk lampu plate blakang..

mcm aku sndri, aku guna LED utk lampu senja, ok je..tp bila pasang LED utk lampu plate blkg, jadi mcm ko jgk :)

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #19893 by personaEL
sy pkai lmpu led ganti lmpu senja jd ok je..xd masalah pun.. :cheer:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #19905 by arfaie
yup, sbb tu mcm aku kata dlm post sblm ni..nasib la sapa kena y bahagian mana tu.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.154 seconds