KORANG da pasang double din kat PE?

More
7 years 3 months ago #20029 by Auskywalker
wah,,,


da ade review da.... nih yg best nih...


nk ikut perkembanagn..

berminat gak nih... huhuhuhu

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #20042 by man black eagle

hafriz wrote:

personaEL wrote:

hafriz wrote: helo all. aku dah pasang double din player (cuz isteri nak reverse camera)
mula aku terfikir pasal steering control.
last2 kedai acc cakap sudah ada stearing control untuk any kind of radio.
benda tu kecik dalam 5cmx3cm je. disertakan diagram manual n sticker sirim. (tak tahu sirim betul or tak)

alhamdulillah dapat guna steering control. 100% berfungsi semua butang.

advise pasang player yang dapat detachable face.. leh duduk simpan dalam rumah.


gtau le bro, pe brand yg ada steering control tu..n kt ne kedai acc tu


Ni remote control untuk aftermarket persona...
harga serta pasang dalam 350... steering control memang 100% boleh pakai..

made in malaysia. ada 1 jenis besar sedikit betul2 ada sticker sirim... mcm dekat soket rumah..

so far aku punya berpuas hati

ni untuk player mcm pioneer, jvc, sony, .. dipendek cerita yang branded... if made in china tak pasti hamba




salam.. nk tanya la, sblum ni pnah pkai duoble din jenis taiwan, semua ade kecuali gps. steering control pn boleh gune, dorang wiring kot.

tp x tahan lama barang taiwan ni, so skg pkai jenis SONY, masalahnye tiada bluttooh,tv, dan x leh stering kontrol, tp bile bc ayat bro2 diatas, maknanya pas pkai benda ni, boleh la sy guna steering control blek semula pas ni??
bleh tau kt mn cr? sapa ade jual ke? siap wiring ke?? please.. tq

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #20046 by hafriz

man black eagle wrote:

hafriz wrote:

personaEL wrote:

hafriz wrote: helo all. aku dah pasang double din player (cuz isteri nak reverse camera)
mula aku terfikir pasal steering control.
last2 kedai acc cakap sudah ada stearing control untuk any kind of radio.
benda tu kecik dalam 5cmx3cm je. disertakan diagram manual n sticker sirim. (tak tahu sirim betul or tak)

alhamdulillah dapat guna steering control. 100% berfungsi semua butang.

advise pasang player yang dapat detachable face.. leh duduk simpan dalam rumah.


gtau le bro, pe brand yg ada steering control tu..n kt ne kedai acc tu


Ni remote control untuk aftermarket persona...
harga serta pasang dalam 350... steering control memang 100% boleh pakai..

made in malaysia. ada 1 jenis besar sedikit betul2 ada sticker sirim... mcm dekat soket rumah..

so far aku punya berpuas hati

ni untuk player mcm pioneer, jvc, sony, .. dipendek cerita yang branded... if made in china tak pasti hamba




salam.. nk tanya la, sblum ni pnah pkai duoble din jenis taiwan, semua ade kecuali gps. steering control pn boleh gune, dorang wiring kot.

tp x tahan lama barang taiwan ni, so skg pkai jenis SONY, masalahnye tiada bluttooh,tv, dan x leh stering kontrol, tp bile bc ayat bro2 diatas, maknanya pas pkai benda ni, boleh la sy guna steering control blek semula pas ni??
bleh tau kt mn cr? sapa ade jual ke? siap wiring ke?? please.. tq


Cuba tanya kedai acc bro.
tanya untuk active steering control
dekat sini dalam 350 harga.
aku tengok di guna remote tv untuk setting benda ni. supaya captured setting steering dan player..
(ada manual kalau nak pasang sendiri)

aritu aku tukar semua sekali termasuk speaker.
di bagi 300 je alang2 dah bukak .

kalau takde dekat sana boleh aku kirim kan ke sana.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #20051 by man black eagle
orait tq bro. nti aq try survay kt cni

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20432 by stormaker
Anybody have experience with Carvox Vegas double din player ?


Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20442 by horizon_elegance
Carvox ni nampak mcm mahal berbanding model lagi satu(korea)...spec 100% sama..tapi interface dia lebih simple berbanding model buatan korea di mana menu utama ada ICON besar mcm desktop pc. Sesiapa dah psg carvox ni boleh review psl player ni...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20443 by horizon_elegance

horizon_elegance wrote: Akhirnye i pasang juga DVD player oem fit persona.....
Pros : Steering control dapat pakai balik tapi kena tambah LED relay RM50
touch screen hd play dvd gambar jelas
ada funtion rip audio cd, bile rip lagu akan tersimpan dlm usb/sd card
boleh guna reverse camera
ada TV, kena tambah antenna tv RM 1++
ada 2 RCA output untuk sambung amp
malam boleh off display bile drive(supaya xsilau)
wallpaper boleh tukar/set
ada 2 output video
GPS boleh upgrade(i punye jenis xde GPS)
Boleh program balik steering control button ikt suka
Ada bluetooth connection, player mute bile incoming call

Cons: RCA output volt kurang, kena pakai line driver kalau nak bunyi kuat.
RCA output woofer xleh guna sebab RCA untuk speaker sahaja.
EQ xleh adjust. kena guna preamp untuk tuning bunyi(bagi sesiapa guna amp)
USB song files audio quality kurang, kalau pakai SD card bunyi mantap
Bluetooth connection via handphone kurang jelas,

Conclusion: saya belum operate habis player ni. nanti ada feature baru saya update, so far gud multimedia device pada harga murah, fit nicely in persona dash(kalau kedai yang pandai pasang) oem look. :lol:

Player ni bunyi mantap dengan speaker oem persona.

Please Log in to join the conversation.

More
4 years 5 months ago #24737 by cerengkos
Salam...bro yang dah pasang double din tu...steering control tu boleh function semua tak?? volume,mute,fwd,mode dll...sy pun dah pasang tapi x boleh function lah....kalu bro punyer function boleh tau tak g pasang kat mana??

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.183 seconds