Tweeter pasang mane paling best effect nya???

More
8 years 4 months ago #4695 by BabyTenchi
Kalau nak pasangkan tweeter... where would you choose??? wiring???

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4697 by horizon_elegance
bro u nak upgrade system oem persona ker?...tambah tweeter jer effect dia xnampak...kadang2 bunyi treble tu kuat...skt telinga...kalau nak upgrade tkr 2way 6.5inci....boleh ngam ngan HU kita...kalau nak power skit tukar component set+amp...meletup bunyi.:evil:

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4706 by fuad
aku pon nak upgrade gak tp x tau nak bt cmne.....
bg advice skt,klu boleh sertakan skali pic tau....thanks B)

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4713 by Lionheart
pg kedai eksesori pilih dan mintak pasang :P

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago - 8 years 4 months ago #4745 by horizon_elegance
berhati2 dgn power rating tweeter...kalau power tinggi...boleh lemahkan speaker power...kalau nak upgrade tanpe tambah amplifier....cari speaker 2way 6.5inci seperti alpine/sony/pioneer..halfcutpun ok gak..plug n play...bunyi merdu:evil:
Last edit: 8 years 4 months ago by horizon_elegance.

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4765 by syauqi
;) aku pakai tweeter pioneer ngn subwoofer mohawk...ngan amp...fuhh...sedap giler...modal dalam seribu cam tuh....:)

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4783 by horizon_elegance
Kita kena pandai mix barang audio ni baru bunyi mantap....contoh kalau pakai SQ component sprt soundstream/dyna audio/focal/JBL/infinity ...bunyi suara/lagu depan mantap....belakang pula pasang component SP seperti Mohawk/boschman/stellar/rockford fanatix untuk effeck midbass yang bagus. Woofer plak untuk single unit cari yang double magnet/double voice coil....sebab bass woofer jenis ni padat so bassnyer boleh sampai ke depan...kereta persona kan besar. Kalau nak pasang double woofer...tak kisah u orang pilih woofer jenis aper..janji branded:woohoo:
My 2cents.....

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4803 by speedrider
Saya baru saja tukar petang tadi.
Pakai MTX C160 Component.

Memang target untuk lagu2 rock, jadi pilih MTX. Modal cukup, hapgred belakang pulak.

www.zerotohundred.com/newforums/ice-in-c...ent-speaker-new.html

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #17759 by horizon_elegance
MTX branded stuff....berbaloi beli.... i xmampu lagik :( Setakat ni mampu pakai tweeter stellar + midbass stellar jer. Midbass 6.5 rm 280..tweeter with crossover rm 120. :blink:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #18838 by personaEL
ada sesapa x yg tau kedai acc kat melaka yg bagus workmanship pasang ICE ni..sy masih mencari.. :S

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #19470 by hafriz
sound kereta aku guna alphine.

speaker depan aku guna Type-R 6-1/2" Component 2-Way Speaker

blakang pulak type G, 6" x 9" COAXIAL 3-WAY SPEAKER.


aku sekarang tengah sakit hati mana nak letak tweeter aku. either nak tebuk dekat panel pintu. or just lekat double tape dekat dashboard depan..

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 11 months ago #24369 by rajah7553

horizon_elegance wrote: berhati2 dgn power rating tweeter...kalau power tinggi...boleh lemahkan speaker power...kalau nak upgrade tanpe tambah amplifier....cari speaker 2way 6.5inci seperti alpine/sony/pioneer..halfcutpun ok gak..plug n play...bunyi merdu:evil:


bro...tumpang tanya...speaker 2way 6.5inci yg dmaksudkan jenis coaxial ke...?? camne kalo depan blkang pakai coaxial 2way 6.5...??

lg satu kalo depan nak masuk jenis component speaker bersama crossover.....perlu x tambah amp atau power radio asal je cukup..??

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.297 seconds