Speaker Adjust

More
8 years 4 weeks ago #9198 by hijauchiffon
Speaker Adjust was created by hijauchiffon
Tolong camna nak setting biar bunyi muzik keluar kat speaker depan. Skrg ni bunyi kat blkg je. Dah baca manual mcm x jumpa je. Tekan2 pun x dapat...

mana menghilang?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #9199 by arfaie
Replied by arfaie on topic Speaker Adjust
check option fader..eh jap, ko ni base line ke m line ke h line?

*kalau b line xde speaker depan tau :lol:
The following user(s) said Thank You: hijauchiffon

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago - 8 years 4 weeks ago #9203 by hijauchiffon
Replied by hijauchiffon on topic Speaker Adjust
lekelle... aku b-line.

ye ker.... ala knp xder... x best arrr... malu je tanya waaaaaaaaaaaaaaaa...............
keter lama aku lagi cikai dr ni pun ada speaker depan n airbag kiri kanan tau...

mana menghilang?
Last edit: 8 years 4 weeks ago by hijauchiffon.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #9206 by arfaie
Replied by arfaie on topic Speaker Adjust
beli speaker la... :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #9223 by azeotrope
Replied by azeotrope on topic Speaker Adjust
hawhawhawhaw

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #9228 by sekeleng
Replied by sekeleng on topic Speaker Adjust
alang - alang nak tanyalah.kereta persona base line ni,kalu beli sendiri speaker depan boleh d.i.y sendiri tak dia punya wayar tu @ susah nak buat?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #9229 by hijauchiffon
Replied by hijauchiffon on topic Speaker Adjust

arfaie wrote: beli speaker la... :lol:


kalau beli agak2 berapa rm?

mana menghilang?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #9234 by SLeePiNG-PiSToN
Replied by SLeePiNG-PiSToN on topic Speaker Adjust

hijauchiffon wrote:
kalau beli agak2 berapa rm?


Tengok quality lar bro..paling murah aku tgk 6" lam 150..paling mahal 4000++..ada lagi yg mahal dari tu tp x penah tgk lar..

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”
The following user(s) said Thank You: hijauchiffon

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #9372 by arfaie
Replied by arfaie on topic Speaker Adjust

hijauchiffon wrote:

arfaie wrote: beli speaker la... :lol:


kalau beli agak2 berapa rm?


aku beli dari persona m line punya..sepasang rm70 sbb barang terpakai

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #9417 by Azlan_Amin
Replied by Azlan_Amin on topic Speaker Adjust
aku punya pun b-line.ms beli yeye je salesman(saleswoman sebenarnya) kata ada speaker. Showroom letak m-line. bila kereta dah dapat hampeh takde speaker. ari tu aku dah bukak panel pintu tu memang takde wiring. braket pun takde. Cdg nak DIY je. Bila tengok takde wiring jd faham2 la. kena hantar kedai looo. Speaker ikut brand. Nak besar ke kecik. Jgn beli yg siap tweater. nanti tak bleh tutup panel. Tweater asing ltk atas dashbord. Nak cantik ltk mini subwoofer bawah seat depan. Harga, berbeza2, kena tanya kedai masing2.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #9450 by sekeleng
Replied by sekeleng on topic Speaker Adjust
Saya pun terkena jugak masa mula² ambil kereta b-line.Tanya salesman ada speaker tak kat depan pasal nampak tpt speaker kat pintu tu.Salesman tu kata ada,siap letak tangan kat situ.Masa tu tgh test radio tambah pulak plastik pintu tak cabut lagi jadi terasalah gegaran di plastik tu.2 hari lepas tu bila tengok betul² kat pintu depan tu rupanya kosong aje kat dalam tu.Hampeh...Apapun thanks bro Azlan sebab share utk tatapan semua. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #9456 by SLeePiNG-PiSToN
Replied by SLeePiNG-PiSToN on topic Speaker Adjust
kalau tukar speaker warranty void x?

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.252 seconds