Speaker Adjust

More
8 years 1 month ago #9482 by arfaie
Replied by arfaie on topic Speaker Adjust
void warranty radio ngn speaker la..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #12930 by Are_Mim
Replied by Are_Mim on topic Speaker Adjust
rekemen brand..mowhawk,trans,RF,Adams..bom2 pow.hehe

Dulu-Kini-Selamanya Proton PErsona Elegance(PE)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #12991 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic Speaker Adjust
Player OEM PE xdapat support watt tinggi speaker after market. Cuba cari OEM replacement speaker yang watt rendah seperti SONY/PIONEER 2way...40-60 watt. Bunyi tajam.
www.mudah.my/Pioneer+6+Inch+Car+Speaker-10539994.htm

Jgn takut tgk 280watt sebab power rating nominal hanye 50watts. 280watt hanye max music power.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #17236 by sepanbab sekuerpent
Replied by sepanbab sekuerpent on topic Speaker Adjust
kalo speaker depan saiz 6 inci..yg blakang bape inci plak ek..aku sedang nak blaja2 pasal audio2 nih..hehehe

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17416 by en_asruL
Replied by en_asruL on topic Speaker Adjust
kalau korang perhati speaker blkg b-line jenis bulat & 1way only manakala cover speaker berbentuk bujur ke pa ntah. macam sepanbab sekuerpent ty, brapa inci saiz dia? senang skit kalu dh tau saiz dia leh g beli n pasang sendiri ja...

PE1234~nombor bertuahnyaaa...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17425 by personaEL
Replied by personaEL on topic Speaker Adjust
1 lg,nk tnya ada x sesapa yg tau camne nk buka dashboard blkg nti senang nk tukar rear speaker...susah betol nk mula dari mana,takut2 kang ada yg patah..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17580 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic Speaker Adjust

personaEL wrote: 1 lg,nk tnya ada x sesapa yg tau camne nk buka dashboard blkg nti senang nk tukar rear speaker...susah betol nk mula dari mana,takut2 kang ada yg patah..


Bro senang jer buka cover speaker belakang....mula2 cabut clip2 dulu (buka bonnet cuba tekan semua clip dari bawah senang sikit nak buka).....seat belakang tu sandarkan ke bawah..alihkan seat belt belakang dan tarik kuat sikit,,,conform boleh buka. Saiz speaker belakang sama dengan depan 6.5inci :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17719 by sepanbab sekuerpent
Replied by sepanbab sekuerpent on topic Speaker Adjust

horizon_elegance wrote:

personaEL wrote: 1 lg,nk tnya ada x sesapa yg tau camne nk buka dashboard blkg nti senang nk tukar rear speaker...susah betol nk mula dari mana,takut2 kang ada yg patah..


Bro senang jer buka cover speaker belakang....mula2 cabut clip2 dulu (buka bonnet cuba tekan semua clip dari bawah senang sikit nak buka).....seat belakang tu sandarkan ke bawah..alihkan seat belt belakang dan tarik kuat sikit,,,conform boleh buka. Saiz speaker belakang sama dengan depan 6.5inci :woohoo:


teman punye base line..camne nak sandarkan seat blakang tu ekk..dh byk kali cari die pny point nk bkk tp tak jumpe..

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17753 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic Speaker Adjust

sepanbab sekuerpent wrote:

horizon_elegance wrote:

personaEL wrote: 1 lg,nk tnya ada x sesapa yg tau camne nk buka dashboard blkg nti senang nk tukar rear speaker...susah betol nk mula dari mana,takut2 kang ada yg patah..


Bro senang jer buka cover speaker belakang....mula2 cabut clip2 dulu (buka bonnet cuba tekan semua clip dari bawah senang sikit nak buka).....seat belakang tu sandarkan ke bawah..alihkan seat belt belakang dan tarik kuat sikit,,,conform boleh buka. Saiz speaker belakang sama dengan depan 6.5inci :woohoo:


teman punye base line..camne nak sandarkan seat blakang tu ekk..dh byk kali cari die pny point nk bkk tp tak jumpe..


ooh...base line seat belakang xleh sandar ker....kalau mcm tu kena buka seat belakang(seat sandar bukan seat duduk),,,baru boleh buka speaker cover. Baik hantar kedai sebab kerja leceh sikit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #19274 by Zali
Replied by Zali on topic Speaker Adjust
Size ape yang boleh masuk . Size 6 boleh ke

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #19325 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic Speaker Adjust

Zali wrote: Size ape yang boleh masuk . Size 6 boleh ke


6 1/2 inci...speaker bulat same dengan pintu depan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.246 seconds