Remember Me     Forgot Login?   Sign up  

PERTANYAAN MENGENAI KONVOI

More
13 years 3 weeks ago #6246 by irrahady
Salam semua...
Sebarang pertanyaan atau permasaalahan mengenai konvoi bolehlah ditanya disini. Kami akan cuba menjawab sebaik mungkin.

Terima Kasih.

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : [email protected]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 weeks ago #6254 by Syahril_Genji
xde wat kelas ke untuk marshall ni...aku nak jadi marshall bley x....sticker marshall aku nak gak....

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 weeks ago #6257 by irrahady

Syahril_Genji wrote: xde wat kelas ke untuk marshall ni...aku nak jadi marshall bley x....sticker marshall aku nak gak....


buat masa ni xde lagi..tp aritu penah buat gak masa buat pelantikan baru marshall..

p/s; syahril.. nk jd marshall tunggulah kitaorang amik intekk baru nnti hehe

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : [email protected]
The following user(s) said Thank You: Qidran90

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 weeks ago #6278 by Syahril_Genji
Sedeynye aku.....walaupun aku ade lesen marshall di track litar sepang....masih xdpt join gak...hahahahhaa...(sembang je)

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 weeks ago #6283 by irrahady
tu lesen kat litar sepang je..kita bergerak kat jalan raya hehhe..

serius ke syahril ko ade lesen marshall..baguslah tu boleh tunjuk ajar kami

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : [email protected]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 weeks ago #6300 by Syahril_Genji
Ehhhh....Xde la Irra oiii....aku gurau je....Tapi aku cadangkan la kn,sape-sape yang nak jadi marshall ni,perlu amik kelas marshall dengan ape name jabatan ntah,keselamatan jalan raye punye tu...baru la di iktiraf profesional marshall dari Kelab PPEOC.....aku rase mcm nak cari la kelas tu....

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 weeks ago #6320 by irrahady
mmg ade dlm perancangan...kalau ko ade maklumat boleh lah impom2

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : [email protected]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 weeks ago #6394 by zactera

Syahril_Genji wrote: Ehhhh....Xde la Irra oiii....aku gurau je....Tapi aku cadangkan la kn,sape-sape yang nak jadi marshall ni,perlu amik kelas marshall dengan ape name jabatan ntah,keselamatan jalan raye punye tu...baru la di iktiraf profesional marshall dari Kelab PPEOC.....aku rase mcm nak cari la kelas tu....


terbaek tu...nak join :woohoo:

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #8882 by fateh
maaf mencelah, sebaik nye pada yg bergelar marshall pastikan pemanduan anda di atas jalan raya adalah seperti yg termaktub dalam undang Polis dan JPJ, sebabnye lesen dikeluar oleh kedua badan keselamatan ini. so jika anda pemegang kad marshall dan sticker marshall, tp jika pemanduan anda di jalan raya sangat hampeh. itu membusuk kan nama seantero marshall dalam MAS..

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...
The following user(s) said Thank You: irrahady

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #8887 by Syahril_Genji
Nak tanye skit pasal marshall ni....marshall yang block jalan tu sebenarnye boleh ke suke-suke blok jalan....satu konvoi tu nak lalu kt simpang tiga,marshall ni blok jalan kete lain,bagi laluan peserta konvoi...boley ke...setahu aku la kan....salah di sisi undang-undang...yang hanye boley blok jalan hanye la PDRM.....

Btol ke...salah tolong btolkan....

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #8892 by irrahady
ikut sepatutnya memang tak boleh..kecuali konvoi tu ade eskot polis dan atas arahan polis.

setahu akulah..walaupun ada lesen marshal pn bukan jaminan kita suka2 nk block2 jalan. tugas marshal cuma pastikan konvoi bergerak lancar dan semua peserta selamat sampai ke tempat dituju..

p/s; klau ada sape2 yg tau bolehlah tambah2 dan betulkan kalau salah

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : [email protected]
The following user(s) said Thank You: SyaFiqu3

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #8895 by nAkAtA_88
yes.....btul kte irra tu.....
tak slap aku kalo ada mane2 convoi....
bile MARSHAL block jln.....
itu tak salh kalo dah dpat surt kebenaran tuk convoi tu....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612
The following user(s) said Thank You: Qidran90

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.914 seconds