Remember Me     Forgot Login?   Sign up  

Panduan Buka Topik di WTS [read me!]

More
12 years 6 months ago - 11 years 8 months ago #16900 by despajero
Salam semua,

Berikut adalalah panduan tatacara yang anda perlu diikuti/ketahui sekiranya ingin membuka tread/topik di sini [WTS - Want To Sell]. Antara di antaranya adalah seperti berikut :-
  1. Mohon kerja sama dari pihak rakan-rakan di sini yang ingin membuat promosi barang-barang dan perkhidmatan di WTS ni agar tidak berulang-ulang membuka topik yang sama. Please Remember, ONE(1) TOPIC FOR ONE(1) PRODUCT . Jika ade info terkini memadai dengan menggunakan butang 'Reply Topic' sahaja.
  2. Setelah topik dibuka, tapi terdapat kesilapan anda boleh gunakan butang EDIT untuk buat pembetulan. Edit la beberapa kali yang anda mahu. Jika sekiranya anda ingin JUGA buka topik/tread BARU tapi masih berkaitan lagi tentang PEKRARA yang sama, sila pastikani tread/topik yang lama tersebut dibuang(delete)

Jika ade masalah untuk upload gambar sila guna cara seperti berikut :-
  1. Gambar Dari Web Luar. Jika ada gambar yang ingin dikongsi dari web yang lain/luar. Sila guna butang 'Image Link'
  2. Gamba Dari PC Sendiri. Sila guna butang/ruang attachment dan 'Add File'. Tapi sebelum itu, pastikan dahulu bahawa Resolution gambar tersebut menggunakan Resolution yang sesuai sebelum upload. Reso yang baik(xkecik/xbesar sgt) adalah 800x600(display direct dlm topik).
    Reso yg cecah lebih dari angka ribu(cth: 1000x1000), berkemungkinan tidak akan dapat 'display direct' (gambar masih wujud tapi kena klik nama 'attchment' dahulu baru gambar kuar) ATAU langsung tidak keluar jika terlai tingg sanga 'Reso'nya (cthnya jd mcm ni --> [attachment:3]C:\fakepath\DSC00033.JPG[/attachment])

Panduan ini adalah perlu bagi membantu anda supaya senang rakan2 forum yang lain hendak 'follow-up' ape yang telah disampaikan, agar kekeliruan dapat dielakkan. Ini amat menyenangkan anda juga, tanpa perlu update dua tiga kali perkara/info yang sama.

Sekian, mohon kerjasama yea!
Harap Maaf dan Maklum
-moderator-

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.
Last edit: 11 years 8 months ago by despajero.
The following user(s) said Thank You: Alfa_Dunter
The topic has been locked.
Time to create page: 0.427 seconds