Kesesuaian Sport Rim & Tyre

More
12 years 3 months ago #19867 by arfaie
haha mana comel kalau depan mendongak ke langit..kalau depan rendah baru nmpk macam bullet bila lari atas highway :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #19872 by CAMZ
klu bt widebody??range tayar dia..cmna lak kira?
lpas 2..klu nk kuarkn tyr skit dr posisi asl..ape istilah dia..??slh disisi undang2??errr... :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #19881 by nAkAtA_88

CAMZ wrote: klu bt widebody??range tayar dia..cmna lak kira?
lpas 2..klu nk kuarkn tyr skit dr posisi asl..ape istilah dia..??slh disisi undang2??errr... :unsure:


Slah dsisi undang2 tu aku tak tau la kan....
Tpi bisenye kali widbody tuk kete persona....
Saiz tyar die 255/18/35 kalo blakang...
Dpan saiz tyar lam 235/19/35....
Kalo nak nmpk rim tu terkluar....kne pkai rim ori japan bro....
Bru ofset die kau2 terkluar pnye....rim BMW confm la kan....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612
The following user(s) said Thank You: CAMZ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #19906 by arfaie
widebody ok..tp ikut spec JPJ..

Sekiranya air spoiler, aerofoil atau side skirt dipasang, ianya tidak boleh melebihi 150mm diukur dari bahagian luar tayar belakang.


portal.jpj.gov.my/index.php?option=com_c...al&Itemid=43&lang=ms
The following user(s) said Thank You: CAMZ, aReils21

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #20750 by JibekDaGreat
hai kengkawan,ok tak kalau kita pakai tayar yg lebar tak sama.,maksud saya macam 205-45-17 tok depan n 215-45-17 tok blakang.,tapi brand tayar sama la...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #20755 by adzmiration
ok je...aku bese buat kat iswara lama aku dulu..hehe..

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #20759 by JibekDaGreat
ooo.,yeke bro.,so kalau macam tu ade tal apa2 beza dengan setup yg sama size dpan blakang?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #20760 by nAkAtA_88
tpi sakit gak la bro time tkar tyar nnt....
sbb tak syok kalo rotate tyar nnt kan.....
bile rotate tyar jd blakang lak kcik dpan bsar kan....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #20762 by adzmiration

JibekDaGreat wrote: ooo.,yeke bro.,so kalau macam tu ade tal apa2 beza dengan setup yg sama size dpan blakang?


xde setup ape2..tyme tu tyme kurang2 budget hehehe...jadi nk tuka tayar 2 biji je setiap kali tukar..yg x syok tyme rotate tayar la hehehe..belakng jadi nipis.. mcm abam nakata ckp tu

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #20763 by JibekDaGreat

nAkAtA_88 wrote: tpi sakit gak la bro time tkar tyar nnt....
sbb tak syok kalo rotate tyar nnt kan.....
bile rotate tyar jd blakang lak kcik dpan bsar kan....


ok bro.,faham.,so better guna same size la ye.,ada tak sesape pnh try tayar achilles.,sbb bajet ketat ni mcm tayar tu je yg bole dengan bajet yg ade..kalau ade yg pnh try sebelom ni share sikit bole.,tq..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #20766 by nAkAtA_88
Aku mmg gne tyar tu bro....
Tak bsing sgat....cengkam pon ok....
Ujan pon ok.....tpi kalo laju sgat time ujan....
Tyar mahl mne pon sliding kan????
Hehehe....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #20772 by Eyjat
ade sesetengah sport rim berbeza size belakang lebih lebar dari depan, sebab tu siz tayar depan dan belakang berbeza....

JibekDaGreat wrote: hai kengkawan,ok tak kalau kita pakai tayar yg lebar tak sama.,maksud saya macam 205-45-17 tok depan n 215-45-17 tok blakang.,tapi brand tayar sama la...


PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.332 seconds