DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

More
6 years 5 months ago #2716 by skycon
skycon replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
tumpang tanya kat mana leh dapatkan Dim Module tu,berminat nak buat ni

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #3362 by khairil
khairil replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
aku x pandai buat benda2 nih... xde ke sesapa nk tlg buat.. aku belanja arr air suam segelas..
wat gps lg senang sket dr benda nih... keke..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #3370 by Eichi Katsu
Eichi Katsu replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

skycon wrote: tumpang tanya kat mana leh dapatkan Dim Module tu,berminat nak buat ni

klu module dimmer mmg mahal la sket kos nye..ko betul ke nk buat?
nk kne tnya ade stock ke x sbb ritu mmg aku tanya tade stock,so aku pon x la deposit ke hape ke sbb nk COD je..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #3396 by skycon
skycon replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
saya da pasang da led kat key ring tu tp x de dim lah,tu nak dapatkan dim module tu, sy pasang sekali dgn tempat lampu kaki sekali, tu cadang nak join sekali pasang bila buka alarm ngan tutup alarm lampu kecik kat depan dim sekali tgk kat youtube diorg buat nampak smart.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 11 months ago #9099 by despajero
despajero replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
hehehe....napa menda tak buat bg stendet jer....wira buruk aku dulu tu pun sampai dah kena jual pun dok cantek lagi menyala....

ni beli h-line pun.....xder....ape cer nih....xpaham2.

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #9757 by Anderson_Gbg
Anderson_Gbg replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
Askry : Nak tanya sikit kalau sambung pada lampu jejari meter? Auto dim meter ni boleh kongsi ke dengan lampu key ring ni?? Tak menggangu lampu meter ke?? Ada gambar tak, kasi tunjuk boleh?? Aku nak buat tapi tak reti...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #9831 by sanzo_park
sanzo_park replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
plez update main pic tu, dh xleh tgk...org baru nk belajar lg hehehe~

Code : PE956
No.Plat : AHM74
Color : Black

-Black Knight Rider Is Here!-

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11119 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
i diy led 4 color....Rm 3 rggt sebiji....cantik gak warna bertukar2.. :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11122 by limiey
limiey replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

horizon_elegance wrote: i diy led 4 color....Rm 3 rggt sebiji....cantik gak warna bertukar2.. :evil:


bro share ckt signal tap dr mana? :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11123 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

limiey wrote:

horizon_elegance wrote: i diy led 4 color....Rm 3 rggt sebiji....cantik gak warna bertukar2.. :evil:


bro share ckt signal tap dr mana? :unsure:


Tap +ve wire dari fuse box....i smbg wire dr bwh dashboard(wire warna kelabu) pastikan arus +ve(direct battery), wire -ve smbg kat suis pintu arus -ve.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11141 by limiey
limiey replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

horizon_elegance wrote:

limiey wrote:

horizon_elegance wrote: i diy led 4 color....Rm 3 rggt sebiji....cantik gak warna bertukar2.. :evil:


bro share ckt signal tap dr mana? :unsure:


Tap +ve wire dari fuse box....i smbg wire dr bwh dashboard(wire warna kelabu) pastikan arus +ve(direct battery), wire -ve smbg kat suis pintu arus -ve.


ok bro 10Q, nanti pape aku update.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 9 months ago #12149 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
kalau korang nak senang just tap je wire +ve ngn -ve LED kat lampu tengah pnye wire.. untuk PE just buka cover tiang pintu sebelah kiri... dekat ngn cermin depan tuh.. wire lampu bumbung tengah tu datang dari situ.. so xpayah nak wat suis tau pn tab +ve dari fius box ke pe bende... :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.271 seconds