TINTED FILM

More
7 years 11 months ago #7675 by azeotrope
Replied by azeotrope on topic TINTED FILM

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7752 by Zap_AMSE
Replied by Zap_AMSE on topic TINTED FILM
klu nk beli tinted pastikan depan ketelusan chaya lebih 70% & tepi dan belakang lebih 50%...
klu nak tahan panas bagus cari yg reject heat tinggi... paling best 88% reject heat...
klu yg harga area rm400 tu reject heat area 60-70%...
klu yg rendah lgi bole tp kureng la...

betul ke pki tinted yg bagus bole jimatkn minyak?
ikut teori pemikiran aku bole... sbb jika reject heat tinggi, suhu dlm kereta mudah dikawal...
untuk keadaan ni, kompresor aircond akan kurang bekerja... jika kompressor air cond kurang bekerja,
beban akan berkurang... bila beban kerkurangan... penggunaan minyak juga akan berkurang...

betul @ tak tu korng test sendiri....:cheer:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago - 7 years 11 months ago #7756 by azeotrope
Replied by azeotrope on topic TINTED FILM

Zap_AMSE wrote: betul ke pki tinted yg bagus bole jimatkn minyak?
ikut teori pemikiran aku bole... sbb jika reject heat tinggi, suhu dlm kereta mudah dikawal...
untuk keadaan ni, kompresor aircond akan kurang bekerja... jika kompressor air cond kurang bekerja,
beban akan berkurang... bila beban kerkurangan... penggunaan minyak juga akan berkurang...

betul @ tak tu korng test sendiri....:cheer:


yup.... dlu kete wira aku lps tukar cermin depan, xde tinted, aircond jadi panas sgt...
kalo tgh hari, kne full blast baru rase...
bile mlm, sejuk mcm kt Korea... huhuhu
AKu jarang drive lame2 time siang so FC xde la teruk sgt...

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Last edit: 7 years 11 months ago by azeotrope.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7788 by jackall

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7799 by azeotrope
Replied by azeotrope on topic TINTED FILM

jackall wrote: allaaa terlepas sudaahh...

www.mydeal.com.my/deals/kuala-lumpur/RM3...ack-at-Tint-Solution


lek bro... nnt aku check lg...
rase cam nk buat 1 thread utk bende2 promo mcm ni...
tp xtau nk buat kt mane...

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7835 by jackall
Replied by jackall on topic TINTED FILM
azeotrope ----> menarik gak benda camni.. biasak laa... benda murah tapi tu la limited utk satu hari.. time kerja plak tu,, hahahha.. bro.. try tanya admin, leh jer propose nie...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago - 7 years 11 months ago #7839 by despajero
Replied by despajero on topic TINTED FILM
kalu TintMaster korang pernah dgr tak?....atau ade member2 lain yg pakai?....psl thn lps aku pasang menda di kat wira aku....aku habis dlm RM800 utk semua cermin...TintMaster ni ander kedai accesories Sato....warranty 5 thn

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.
Last edit: 7 years 11 months ago by despajero.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7875 by jackall
Replied by jackall on topic TINTED FILM
"wah..da survey harga ni mcm nak g buat dah..aku paling cepat pun ujung bulan lar kot..


check this : www.dealmates.com.my/deals/May-Fujicool-RM300 "



qoute from sleeping piston...


sangat menarik info nie..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7882 by irrahady
Replied by irrahady on topic TINTED FILM

azeotrope wrote:

jackall wrote: allaaa terlepas sudaahh...

www.mydeal.com.my/deals/kuala-lumpur/RM3...ack-at-Tint-Solution


lek bro... nnt aku check lg...
rase cam nk buat 1 thread utk bende2 promo mcm ni...
tp xtau nk buat kt mane...

salam bro..
buka le thread kat TREAD CENTER : WANT TO SELL

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7941 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic TINTED FILM
Hi Kawan2 PPEOC....Khas kepada JB PE owners.....kawan saya pakar tinted kereta, tempat JB town, semua jenis tinted seperti safe tinted/vcool, harga dari paling murah ke tinggi dia boleh buat. Sebut saja budget anda dia boleh kawtim. Boleh call dia pkl 9 mlm ke atas sbb dia buat part time.... Dia akan datang ke rumah anda terus untuk pasang tinted ataupun anda juga boleh bawa PE anda ke tempat dia.Conform puas hati. Kalau PE owner dari Melaka/Negeri/KL boleh buat appointment dgn dia sblm pergi.

APOI
016-6277255(9PM to 1AM)

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7949 by SLeePiNG-PiSToN
Replied by SLeePiNG-PiSToN on topic TINTED FILM
ni da start SPAM lar nie....

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7983 by jackall
Replied by jackall on topic TINTED FILM
horizon_elegance --->price takde ke bang... hehe...

SLeePiNG-PiSToN --> sepam sepamm adoiyaii..

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.249 seconds