Masalah Persona Elegance

More
7 years 7 months ago #23289 by Nubis-T

freedom_blue wrote:

Nubis-T wrote:

freedom_blue wrote:

Nubis-T wrote:

man_banting wrote: salam semua...

PE aq pernah breakdown time kat hutan melintang lepas balik dari lumut...
aq check fuse box aq lebih kurang 60% fuse dalam fuse box 2 burn...
Tapi yang paling teruk aq punya fuse untuk engine...

Boleh sape2 bagitau dari mana punca masalah sebab bila aq tanya pomen dorang cakap sensor pada kunci...
aq buat double check baru jumpa masalah pada fuse... :unsure:


Sensor pada kunci?? :dry:


Immobilizer kot :dry:


Tapi pelik jgk pomen tu.. immobilize problem smpi fuse burn ke? ;)


Ni pomen x ada experiance kot..



Hehehe

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23383 by qureen89
salam semua.. saya da guna PE lebih kurang 8 bulan.. Masalah pada PE saya adalah :

1.. blia break akan keluar bunyi yg nyaring org sekeliling pin boleh dengar ... kenapa yer??

2nd.. masalah aircond.. kadang2 akan terbau hangit bila pasang aircond.. ada jln penyelesaian x??

3rd.. bila bawak kete 100km/j akan dengar bunyi angin yang kuat pada tingkap sebelah penumpang dan pemandu??

ada sape2 dapat bantu saya???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23388 by aaronjansma
1. Masalah break pad rasanya...

2. Kalau bau hangit mungkin sbb baru lg.. plate2 aluminium kat enjin pnas..

3. Problem tingkap atau visor tu...

The way to success in the life is Islam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23389 by shahrulWWP

qureen89 wrote: salam semua.. saya da guna PE lebih kurang 8 bulan.. Masalah pada PE saya adalah :

1.. blia break akan keluar bunyi yg nyaring org sekeliling pin boleh dengar ... kenapa yer??

2nd.. masalah aircond.. kadang2 akan terbau hangit bila pasang aircond.. ada jln penyelesaian x??

3rd.. bila bawak kete 100km/j akan dengar bunyi angin yang kuat pada tingkap sebelah penumpang dan pemandu??

ada sape2 dapat bantu saya???



salam bro

1) bunyi tu time pagi ke atau time pas hujan ke atau camne?sbb kalau bunyi pas hujan atau time sejuk itu mmg normal bro.ada penah tukar brake pad tak sebelum nie?

2) masalah bau hangit tu time bawa laju ke?kalau time bawa laju tu adalah kerana coating enjin tu panas,so takde apa yg perlu dirisaukan. ada penah modify ekzos tak?

3) cuba check getah kat tepi pintu tu ok ke tak. kalau dah longgar and nak jatuh cuba betulkan.



Sekian :)

SHAHRUL

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23392 by freedom_blue
1. Bunyi break tu memang biasa utk PE.
2. Bau hangit tu bukan aircond tapi engine heat. Kereta I dah 23k pun ada bau tu bila lari gila2..
3. Bunyi angin tu biasanya dari visor cermin..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23488 by dickyyh
i nak tnya..so akhirnya mcm.mana settle masalah 1.tekan pedal kereta pun tak power..full pedal tekan pun tak berapa ..jalan..i pnya PE pun mcm tu skrg !

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23489 by dickyyh
macam mana settle masalah 1 ..i pnya PE pun mcm tu..bila sot pnya masa tekan pedal full pun kereta tak
ada power maximum bleh jalan 20kmj saja ! teruk betul ...boleh tell apa problem sebenar nya? ECU masalah ke?!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23490 by ganaz30
susah nak cakap tu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23491 by ganaz30
susah nak cakap tu. ECU bole jadi, clogging boleh gak. kena ada situ baru leh advice. dah try check workshop?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23509 by msuhairi81
bro masalah ni memang kerap jadi ke...gua petang ni baru g amik pe b line

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23521 by amier4700
Salam geng...
Saya dh 2 bln guna PE nie...mileage dh clocked 6200...berikut masalah yg dpt di hadapi :-
1) power window depan kiri kanan...naik turun bunyi...
2) stering bush goyang/gerak...bende ni dpt detecr mase gi wat alignment
3) rubber lining kat pintu blakang cermin 3 segi terkupas/cabut..
4) minyak brek leaking kat bekas minyak tu.

Pg tad pegi sc jat melawati....mcm biasa diaorg kata kena order brg dulu tp xbleh wat semua kna wat one by one...masalahnya weekdays aje bleh wat...
ada sesiape yg ade masalah mcm aku...apa solution korang..

Lg satu...servis centr kat glenmarie tu bukak 24hrs ker?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #23678 by freedom_blue
Gi terus ke hq center of excelence..complain dan suruh tukar terus..kalau gi sc 2 bulan kadang2 x dapat brg

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.829 seconds